Начин на приготвяне
Нарязваме месото на едри кубчета и го овкусяваме със сол и черен пипер, оваляме парчетата в брашно и пържим в тенджера в загрято олио. По време на пърженето добавяме захарта.
Прибавяме лука, нарязан на кубчета, морковите на лентички и лютите чушки, предварително почистени и нарязани на четвъртинки. След това слагаме доматеното пюре и маслото, а когато зеленчуците омекнат, добавяме 20 г брашно и наливаме около 800 мл вода, подправяме и варим 15 мин.
Почистаме гъбите, нарязваме ги и ги добавяме към ястието.
Измитите и небелени краставици разрязваме по дължина и почистваме от семките, нарязваме ги на тънки полумесици, след което ги добавяме в тенджерата и оставяме да се готвят 2-3 мин.
За гарнитура сваряваме жасминовия ориз в съотношение 1:1.5. След като поеме течността, го сваляме и оставяме да престои 5-10 мин, накрая посоляваме.
Поднасяме ястието в дълбока чиния с купичка ориз.