Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с доматен сос

Пилешки гърди с доматен сос

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Пилешки гърди с доматен сос
Снимка: Елена Стойчовска
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Сочни пилешки гърди и добре изстудено бяло вино - какво друго му трябва на човек?"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал
  • пастърма
  • спанак
  • домати - 1/2 консерва
  • пюре - 2 ч.л. пиперково
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • прясно мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бройката на пилешките гърди зависи от бройката на хората, за които приготвяте ястието.

В консервата домати се слага пиперковото пюре и се разбива с пасатор. Изсипва се в купичка. Добавят се ситно нарязаните зелен лук и магданоз и се разбърква.

Пилешките гърди се наръсват със сол и черен пипер на вкус. Правят се няколко напречни прореза на месото, в които се поставят по един резен кашкавал, едно листенце спанак и резен пастърма.

Месото се прехвърля в намазнена тавичка. Залива се с една част от соса. Останалият сос се разрежда с малко прясно мляко и се излива около месото.

Месото се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса около 20-30 мин.

Поднесете с любима гарнитура и изстудено бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: