Начин на приготвяне
Бройката на пилешките гърди зависи от бройката на хората, за които приготвяте ястието.
В консервата домати се слага пиперковото пюре и се разбива с пасатор. Изсипва се в купичка. Добавят се ситно нарязаните зелен лук и магданоз и се разбърква.
Пилешките гърди се наръсват със сол и черен пипер на вкус. Правят се няколко напречни прореза на месото, в които се поставят по един резен кашкавал, едно листенце спанак и резен пастърма.
Месото се прехвърля в намазнена тавичка. Залива се с една част от соса. Останалият сос се разрежда с малко прясно мляко и се излива около месото.
Месото се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса около 20-30 мин.
Поднесете с любима гарнитура и изстудено бяло вино.