Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Печурки с масло, пресен лук и джоджен

Печурки с масло, пресен лук и джоджен

Печурки с масло, пресен лук и джоджен
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ще ги наречем пролетни печурки, ще ги поднесем с бяло вино и ще се влюбите в тях"

Необходими Продукти

  • печурки - 1 кг
  • пресен лук - 1/2 връзка
  • джоджен - 5 стръка
  • масло - 1 пакетче
  • олио - 2 с.л
  • червен пипер - 1/3 ч.л.
  • бял пипер - щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате пресния лук на средно едри парченца. Почиствате печурките и измивате, нарязвате по-големите на две и след това на ивици а по малките само на ивици. Джоджена нарежете на ситно и заделете настрана.

В тенджера или дълбок тиган сипете олиото и маслото, добавете нарязаните печурки и започнете да ги бъркате за да си пуснат водата. Намалете котлона и захлупете с капак да се задушат в маслото.

Като поизври сока им добавете лука и джоджена, разбъркайте и оставете да се запържат като накрая овкусите със сол, белия пипер и малко червен пипер.

Сервирайте топли защото маслото се втвърдява.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: