Свинско с ориз и зеленчуци

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"Привет, гладници! Това ястие е специално за вас"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 - 500 г
  • грах - 200 г
  • царевица - 200 г
  • моркови - 1 бр. голям
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • олио
  • къри
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото почистваме добре от ципите и нарязваме на малки хапки.

Нагорещяваме олио и запържваме месото до побеляване, после добавяме гореща вода или бульон - около 400-500 мл и оставаме да ври на слаб огън под капак за около час, час и половина, или до готовност на месото.

Тогава добавяме нарязаните на ситно лук и морков, граха (ако е замразен - оставаме да ври около 15 минути заедно с месото), царевицата и измития ориз. Прибавяме горещ бульон или вода - 3 ч.ч. Подправяме със сол, къри и черен пипер на вкус.

Изливаме в кръгла тава и печем в загрята фурна на 200 градуса до готовност на ориза. Преди да е извряла нацяло водата, вадим тавата от фурната, покриваме с вестник и хавлия, така оризът остава мек и сочен.

По желание при сервиране поднасяме свинско с ориз със соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотна рецепта! Получи се много добра комбинация с царевицата, макар и нетрадиционна.
17.04.2019 20:14