Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Мъфини от тиквички, извара, колбас и кашкавал

Мъфини от тиквички, извара, колбас и кашкавал

Мъфини от тиквички, извара, колбас и кашкавал
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Вдигнат ли се температурите навън, солените мъфини стават все по-популярни и за да сме в крак с тенденциите, приготвяме тези"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • извара - 200 г
  • колбаси - 100 г по избор
  • кашкавал - за поръсване
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • универсална подправка - 2 ч.л. пикантина зеленчукова
  • масло - за намазване на мъфините
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквичките, след което ги настъргваме на най-едрото на рендето. Колбаса го нарязваме на кубчета. Кашкавала го нарязваме на кубчета, а може и да се настърже.

В съд поставяме настърганите вече тиквички. В друг съд счукваме яйцето прибавяме изварата , колбаса които сме го нарязали на кубчета, галетата и поръсваме с пикантината.

Разбъркваме добре, след което към тази смес прибавяме и настърганите тиквички. Всичко това се разбърква и сместа е готова за пълнене. Всяко гнездо за мъфини намазваме с масло, вземаме от сместа и пълним. Така докато свърши самата смес.

Поставяме във фурната и печем. Малко преди да са готови вадим и поръсваме с нарязания или настърган кашкавал. Поставяме пак във фурната и печем докато кашкавалът се разтопи. Поднасяме изстинали. Може да се ползват като гарнитура или предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: