Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Агнешка дроб сарма по мамина рецепта

Агнешка дроб сарма по мамина рецепта

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Новак
2813766
Агнешка дроб сарма по мамина рецепта
Снимка: Yuliya Kenderlieva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Рецепта от старите тефтери - вкус от детството"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1 кг (черен и бял дроб)
  • ориз - 2 ч.ч.
  • пресен лук - 3 връзки
  • масло - 1/2 п.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • вода - 4 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате и нарязвате на кубчета агнешкия дроб и го сипвате в тава. Нарязвате пресния лук на ситно и го прибавяте при дроба.

Слагате ориза, сипвате водата, добавяте черния пипер, джоджена, солта и хубаво разбърквате, за да се овкуси равномерно.

Нарязвате маслото на парченца и го нареждате отгоре, сипвате олиото.

За да не изсъхва дроба хубаво запечатвате тавата с алуминиево фолио. Печете на 200 градуса за около час и половина. Може да поднесете с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: