Веган пиле с ориз

Рая АндоноваРая Андонова
Готвач
462
2k
830
912
6
23/04/2017
"От авторите на тоталния хит Фалшива шкембе чорба - най-новият кулинарен блокбастър - Веган пиле с ориз "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 745
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Докато оризът се вари, се слагат сол (да се внимава, защото и тофуто ще е солено) и кимион. Когато се свари, се слага малко олио.

Намазнява се съвсем леко тиган и вътре се натрошава тофуто (ако е в саламура, се подсушава предварително с кухненска хартия), но на по-големи хапки, за да стане после като пилешко. Слагат се черен пипер, чесън на прах и ако не е солено тофуто, сол.

На средна степен * се включва котлонът и от време на време се разбърква докато покафенее хубаво отвсякъде. Накрая се оставя за още няколко минути на съвсем слаб котлон.

Когато пилешкото е готово, се прибавя при ориза и се разбърква.

* Не се усилва на много висока степен, защото тогава единствено ще покафенее бързо, но няма да придобие текстура подобна на пилешко.

Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
2.99 лв.
Виж ››

Практична и функционална - пластмасова кутия за съхранение на храна за всички, които искат и в офиса да се наслаждават на домашни гозби.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар