Начин на приготвяне
Замесете меко тесто с продуктите за него, като ги прибавяте по реда, по който е изписан по-горе. Завийте тестото със стречфолио и оставете за 20 минути да почине (отпусне).
През това време поръсете леко плота, върху който ще точите тестото с брашно. Пригответе си две чаши с размери на отвора им 8 см едната, а другата - 4 см. Налейте олио в тигана и го загрейте на слаб огън.
Разточете тестото на кора с дебелина 1 см, изрежете кръгове първо с голямата чаша, а после вътре в кръга с малката чаша. Получавате бухти с формата на геврек и кръгли бухти.
Изпържете двете форми бухти до желания от вас цвят, останалото тесто премесвате и изрязвате по същия начин. Готовите бухти редите върху кухненска хартия, за да премахнете излишната мазнина.
Сервирайте поръсени с пудра захар или любимото ви сладко или просто ей така с чаша айран, прясно или кисело мляко.
Да ви е сладко!