Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Бухти без яйца със сирене

Бухти без яйца със сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Бухти без яйца със сирене
Снимка: Мария Симова
1 / 2
24/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20 бр.
"За приготвянето на вкусни бухти не ви трябват яйца и сирене, а само много мерак"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • сол - 1 ч.л. равна
  • захар - 3 с.л. равни
  • оцет - 1 с.л.
  • ракия - 1 с.л.
  • сирене - 150 г настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто с продуктите за него, като ги прибавяте по реда, по който е изписан по-горе. Завийте тестото със стречфолио и оставете за 20 минути да почине (отпусне).

През това време поръсете леко плота, върху който ще точите тестото с брашно. Пригответе си две чаши с размери на отвора им 8 см едната, а другата - 4 см. Налейте олио в тигана и го загрейте на слаб огън.

Разточете тестото на кора с дебелина 1 см, изрежете кръгове първо с голямата чаша, а после вътре в кръга с малката чаша. Получавате бухти с формата на геврек и кръгли бухти.

Изпържете двете форми бухти до желания от вас цвят, останалото тесто премесвате и изрязвате по същия начин. Готовите бухти редите върху кухненска хартия, за да премахнете излишната мазнина.

Сервирайте поръсени с пудра захар или любимото ви сладко или просто ей така с чаша айран, прясно или кисело мляко.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: