Начин на приготвяне
Разбийте яйцето със захарта и прибавете киселото мляко, ванилията, олиото и какаото, като не спирате да разбивате до получаване на хомогенна смес;
Пресейте брашното с бакпулвера и постепенно го прибавяйте към сместа, като разбърквате леко с лъжица;
Изсипете сместа в подходяща тавичка, предварително намаслена, и печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути (моята тавичка е с размер 24/16, но ако вашата е по-широка, сладкишът би станал по-тънък и времето за печене би било по-малко, проверявайте с клечка след 20-тата минута).
Готовия сладкиш оставете да се охлади и пригответе сиропа, като първо разтопите маслото на слаб огън заедно с млякото и захарта и след това добавите какаото и ванилията, разбърквайки добре. Варете до леко сгъстяване и залейте охладения сладкиш;
След като леко поизстине, в малък съд стопете маслото за кувертюра (25 г) заедно с лъжичката мляко, на много слаб огън. Натрошете вътре белия шоколад и щом и той се разтопи, разпределете върху сладкиша на тънка струйка, образувайки фигурки или просто лентички, за да може красиво да се прелеят черния с белия шоколад.
Покрийте с чиста кърпа и оставете да престои поне 1 час. След това консумирайте с удоволствие :).
Коментари
Преди да се сиропира сладкиша е добре да се нареже предварително, за да поеме по -добре от сиропа!
:)