Начин на приготвяне
Измиваме дроба и го оставяме в чиния. За да махнем кръвта от него ще го сложим във вряща вода.
Нарязваме дроба на парчета, след като водата е завряла слагаме парчетата в нея и ги държим във врящата вода, за не повече от 7-8 минути, колкото да промени цвета си и да се махне кръвта от него. Така ще е по- лесно при пърженето, няма да пръска.
Вадим ги и ги изцеждаме. След като изстинат ги нарязваме на желаната големина, за да ги изпържим.
Докато изстива дробът, за да може да го нарежем на парчета, ще направим морковите. С картофобелачка ги избелваме и ги нарязваме на много малки кубчета. Слагаме олио в подходящ тиган, след като се нагорещи, добавяме към него морковите.
Обелваме и нарязваме лука на ситно и го добавяме към морковите. След като се позапържат, за да омекнат добавяме вода и ги оставяме под капак.
Виното го добавяме след като видим, че са готови. Бъркаме, докато виното се изпари и овкусяваме със сол.
Ще запържим дроба, като овалваме всички парчета и ги слагаме в нагорещеното олиото.
Пържим до готовност, но не трябва да са много препържени, тъй като ще изсъхнат и ще станат много твърди.
След като сме приготвили дроба и морковите ги сервираме още топли.