Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински дроб със задушени моркови

Свински дроб със задушени моркови

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Свински дроб със задушени моркови
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пригответе черния дроб по този начин и няма да искате да опитате друг"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 1 кг
  • моркови - 7 - 8 бр.
  • лук - 2 глави
  • сол - на вкус
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • олио - за пържене
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме дроба и го оставяме в чиния. За да махнем кръвта от него ще го сложим във вряща вода.

Нарязваме дроба на парчета, след като водата е завряла слагаме парчетата в нея и ги държим във врящата вода, за не повече от 7-8 минути, колкото да промени цвета си и да се махне кръвта от него. Така ще е по- лесно при пърженето, няма да пръска.

Вадим ги и ги изцеждаме. След като изстинат ги нарязваме на желаната големина, за да ги изпържим.

Докато изстива дробът, за да може да го нарежем на парчета, ще направим морковите. С картофобелачка ги избелваме и ги нарязваме на много малки кубчета. Слагаме олио в подходящ тиган, след като се нагорещи, добавяме към него морковите.

Обелваме и нарязваме лука на ситно и го добавяме към морковите. След като се позапържат, за да омекнат добавяме вода и ги оставяме под капак.

Виното го добавяме след като видим, че са готови. Бъркаме, докато виното се изпари и овкусяваме със сол.

Ще запържим дроба, като овалваме всички парчета и ги слагаме в нагорещеното олиото.

Пържим до готовност, но не трябва да са много препържени, тъй като ще изсъхнат и ще станат много твърди.

След като сме приготвили дроба и морковите ги сервираме още топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: