Патладжанени кюфтенца

13/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Пържени или печени - решавате вие, но задължително поднесете с бира!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. големи
  • чушки - 1 бр. голяма червена
  • пресен лук - 3 перца само зеленото
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • галета - около 4 с.л.
  • копър
  • сол
  • олио
  • За соса
  • кисело мляко - 250 г
  • майонеза - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки (пресован)
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и чушките се изпичат на котлон или в грил тиган. Така не стават много воднисти.

Оставят се да се охладят и се обелват. Поставят се за кратко върху кухненска хартия. В купа се слагат нарязаните на ситно лук, чесън и копър.

Добавят се нарязаните на много ситно патладжани и чушка. Слага се яйцето, сол на вкус и се разбърква.

От галетата се добавя до получаване на гъста смес. Сместа се оставя в хладилник за 10 минути.

В тиган се загрява малко олио и със супена лъжица се слага от сместа за нашите зеленчукови кюфтета. Леко се притискат и се пържат на слаб огън.

Щом хубаво се запържат от едната страна с помощта на шпатула се обръщат от другата. Аз сервирах с чеснов сос.

Може да се изпекат и на фурна! Патладжанените кюфтенца са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка: