Начин на приготвяне
В тенджера загряваме млякото и към него добавяме портокаловата кора. Разбиваме цялото яйце и жълтъците, заедно със захарта и нишестето и есенцията ванилия, докато побелее.
Сипваме яйчения крем към млякото, прибавяме шоколада и какаото и загряваме на слаб огън, докато се сгъсти. Внимаваме да не завира.
Сваляме от огъня и оставяме крема да изстива. Когато е добре изстинал добавяме цеденото кисело мляко и разбъркваме много хубаво, докато се получи хомогенна смес.
Сипваме крема в подходящ съд и слагаме във фризера за 2 часа. След това го изваждаме от фризера и го разбиваме с миксер. Връщаме го отново във фризера за още около 1 1/2 часа.
Изваждаме отново сладоледа и отново го разбиваме. Връщаме го отново да се замразява, този път за 3 часа.
Сладоледът е готов за сервиране.
Коментари