Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с боровинки, яйца и кисело мляко

Пай с боровинки, яйца и кисело мляко

MirelaMirela
Новак
22932454
Пай с боровинки, яйца и кисело мляко1 / 3
26/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Понякога един пай с боровинки може да накара всеки да се усмихне"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • сол - щипка
  • боровинки - 2 ч.ч. замразени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пресейте брашното, добавете бакпулвера и ванилиите, размесете леко.

2. Разбийте с миксер жълтъците със захарта и при постоянно бъркане прибавете киселото мляко и олиото.

3. Белтъците разбийте с щипка сол на сняг. Внимателно ги добавете към жълтъците и разбъркайте с шпатула.

4. Прибавете към сместа брашното и объркайте, докато се получи кексово тесто.

5. Намаслете кръгла тава и рапределете по дъното размразените боровинки. Залейте с кексовото тесто.

6. Изпечете в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.

7. Поднесете пая обърнат - с плодовете нагоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: