Пролетен таратор с вишни

Албена АтанасоваАлбена АтанасоваПомощник Готвач106132432
26/04/2017
"Дръзко, ароматно и много вкусно предложение за пролетната ви трапеза "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо199
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вишните измийте добре и им извадете костилките. Млякото разбийте до гладкост и прибавете водата.

Вишните с извадени костилки сложете в млякото. Чесъна нарежете на ситно. Прибавете и него.

Изстискайте сока от резена лимон в малка чаша и към него прибавете солта и олиото. След две минути така получената смес сложете към вишните и млякото.

Добавете магданоза и охладете за известно време в хладилник. А ако не желаете това просто добавете няколко бучки лед.

При сервиране във всяка купичка поръсете малко изчистено слънчогледово семе. Еднакво добър резултат се получава и с изпечено, и със сурово семе.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар