Начин на приготвяне
Обелваме лука, морковите и картофите. Измиваме ги и ги нарязваме - лука на ситно, морковите на малки кубчета, а картофите на големи кубчета.
Изчистваме и измиваме ориза. Измиваме лапада и го оставяме да се изцеди. След това го нарязваме на ситно. В тенджера слагаме олио да се загрее и добавяме лука и морковите да се запържат за 4-5 мин.
След това добавяме лапада и бъркаме от време на време. След като намали обема си, добавяме ориза, оставяме да се позапържат около 5-6 мин.
Добавяме вода да се напълни тенджерата и слагаме картофите. Варим 10-тина мини и след това добавяме макароните. Ако ги добавим заедно с картофите ще се разкашкат.
На макароните им е необходимо, за да се сварят около 10 минути, а на картофите 20 минути. Варим до готовност на продуктите, ако е необходимо доливаме вода.