Начин на приготвяне
Заешкото месо се слага в тенджера със студена вода да заври. Щом водата започне да ври, намалете котлона и оставете да се свари месото.
Ще познаете, че е готово, щом започне месото да се отделя от кокала (или бучнете с виличка).
Щом е готово, отцедете бульона, а месото накъсайте на малки парчета.
Лукът се почиства и се нарязва на ситно. Морковът се бели и се настъргва с едно ренде.
Тези зеленчуци сложете в тенджера със сгорещено олио, за се задушат под капак.
През това време измийте и пресния лапад и го нарежете на лентички. Добавете и него към омекналите зеленчуци. Разбърквайте често и ако има нужда, се добавя малко вода (следете да не загорят загорят зеленчуците).
Ред е да се добави и оризът към нашата селска заешка супа. Разбъркайте отново за около 5 минути.
Накрая добавете е парчета предварително сварено заешко месо.
Подправете супата със соли черен пипер на вкус.
На лапада отива много и сух джоджен, не забравяйте да го добавите към супата.
Оставете заешката супа с лапад и ориз да ври до сваряването на ориза.