Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Заешка супа»Заешка супа с лапад и ориз

Заешка супа с лапад и ориз

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Заешка супа с лапад и ориз
Снимка: Аника Войт
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 кг
  • лапад - 400 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 - 2 бр
  • олио - 60 мл
  • джоджен - 1 ч.л. (сух)
  • ориз - 1 к.ч
  • черен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото месо се слага в тенджера със студена вода да заври. Щом водата започне да ври, намалете котлона и оставете да се свари месото.

Ще познаете, че е готово, щом започне месото да се отделя от кокала (или бучнете с виличка).

Щом е готово, отцедете бульона, а месото накъсайте на малки парчета.

Лукът се почиства и се нарязва на ситно. Морковът се бели и се настъргва с едно ренде.

Тези зеленчуци сложете в тенджера със сгорещено олио, за се задушат под капак.

През това време измийте и пресния лапад и го нарежете на лентички. Добавете и него към омекналите зеленчуци. Разбърквайте често и ако има нужда, се добавя малко вода (следете да не загорят загорят зеленчуците).

Ред е да се добави и оризът към нашата селска заешка супа. Разбъркайте отново за около 5 минути.

Накрая добавете е парчета предварително сварено заешко месо.

Подправете супата със соли черен пипер на вкус.

На лапада отива много и сух джоджен, не забравяйте да го добавите към супата.

Оставете заешката супа с лапад и ориз да ври до сваряването на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: