Начин на приготвяне
Сварете сиропа, като обедините съставките и варите до кипване на сиропа.
В купа поставете захарта и добавете смесените кисело мляко и сода, разбъркайте добре с телена бъркалка.
Към тях прибавете олиото, какаото и отново разбъркайте. Прибавете пресятото брашно, чаша по чаша при непрекъснато бъркане.
Сипете сместа в подмазана тава с олио и печете на 180 градуса до готовност, като проверявате с дървена клечка.
Надупчете тортата с върха на остър нож и полейте горещата торта със студения сироп и оставете да се охлади напълно. През това време си направете крема, разбийте мекото масло с пудрата захар и ванилията на крем.
Това моята бабка правеше с телената бъркалка, което ѝ отнемаше доста време, но вие го направете с миксер до получаване на пухкав маслен крем.
Намажете изстиналия шоколадов сладкиш с крема и поръсете със смлени орехи.
Черната торта на баба е готова.
Ако рецептата ти харесва, опитай и нашето шоколадово брауни или този сладкиш Негърче.
Коментари