Калкан на скара

11/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 568
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте и почистете калкана от вътрешностите, като не премахвате кожата му. Нарежете калкана с остър нож на парчета.

За маринатата смесете заедно солта, черния пипер, бялото вино, скълцания ситно копър, пресован чесън с малко зехтин и лимонов сок.

Оваляйте парчетата риба с маринатата и оставете на хладно за 30 минути, да се овкусят.

Загрейте скара с намазнени реотани и изпечете от двете страни калкана, като всяко парче мажете обилно със зехтин. подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар