Бистра чорба с патешко месо, ориз и целина

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Помощник Готвач
116
43
369
2
27/04/2017
"Без застройка, без уговорки и без тайни - най-вкусната бистра патешка чорба "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо883
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патешкото добре и поставете в съд за варене със студена вода. Оставете месото да ври, но ще бъде необходимо да го отпените.

Когато месото омекне напълно го извадете. Част от него накъсайте на дребно и върнете в супата.

Нарежете ситно морковите, целината и лука. Прибавете ги към супата.

Когато зеленчуците се сварят прибавете ориза и фидето. Щом оризът стане готов прибавете доматите, настъргани.

Оставете супата да поври още 15-20 минути. След това разсипете в купи и подправете с магданоз и черен пипер.

В отделен съд настържете хряна с оцета и го предложете към супата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар