Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Патешка супа»Бистра чорба с патешко месо, ориз и целина

Бистра чорба с патешко месо, ориз и целина

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1791k6886
Бистра чорба с патешко месо, ориз и целина4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Без застройка, без уговорки и без тайни - най-вкусната бистра патешка чорба"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • фиде - 1 к.ч.
  • магданоз - 10 г.
  • черен пипер - 5 г
  • хрян - малко
  • оцет - 10 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патешкото добре и поставете в съд за варене със студена вода. Оставете месото да ври, но ще бъде необходимо да го отпените.

Когато месото омекне напълно го извадете. Част от него накъсайте на дребно и върнете в супата.

Нарежете ситно морковите, целината и лука. Прибавете ги към супата.

Когато зеленчуците се сварят прибавете ориза и фидето. Щом оризът стане готов прибавете доматите, настъргани.

Оставете супата да поври още 15-20 минути. След това разсипете в купи и подправете с магданоз и черен пипер.

В отделен съд настържете хряна с оцета и го предложете към супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: