Обърнат солен пай

Обърнат солен пай
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 8
27/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Толкова е вкусен, че няма никакво значение на коя страна ще го обърнете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започваме да си подготвяме продуктите за плънката.

Слагаме ориза в тенджера като поставяме 1 ч.ч. ориз и наливаме 3 ч.ч. вода. Варим до готовност, а може и да е полуготов защото след това поставяме ястието във фурна. Обелваме лука и нарязваме на дребно.

В тиган с малко олио поставяме нарязания лук и задушаваме, след което и каймата. Дърпаме от котлона и оставяме да изстине.

През това време си настъргваме кашкавала на най-ситното на рендето. В тавичка поставяме хартия за печене и започваме да редим.

Първо поставяме гъбите, които предварително сме извадили и отцедили, след това настъргания кашкавал, варения ориз. Разпределяме и каймата с лука и накрая нареждаме боба.

Започваме да си приготвяме и така нареченото тесто: Вземаме съд, в който счупваме трите яйца, прибавяме киселото мляко, брашното, хлебната сода, която предварително сме я загасили с оцет и накрая солта. Разбъркваме много добре и заливаме слоевете с тестото.

Поставяме съда в печката и печем на 175 градуса за 40 мин. Когато вече паят е готов вадим и оставяме за около 35-50 минуити, след това обръщаме.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: