Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кашкавалки»Домашно точени миникашкавалки

Домашно точени миникашкавалки

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k11k5
Домашно точени миникашкавалки
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
28/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
10
"Децата ги обожават, а на тях не може да откажете - затова запретвайте ръкавите и заедно да приготвим домашни точени миникашкавалки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. (1 жълтък за намазване)
  • прясно мляко - 300 мл
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л. (пълна)
  • сол - 1 ч.л. равна
  • олио - 6 с.л
  • суха мая - 1 пакетче
  • брашно - около 700 г
  • кашкавал - 400 г (настърган)
  • масло - 100 г за намазване на корите
  • за намазване
  • жълтък - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава пресейте брашното, сипете сухите съставки - мая, захар, сол.

Разбъркайте и прибавете яйцето с втория белтък, олиото и млякото. Замесете хубаво гладко тесто, оставете да втаса и удвои обема си.

Разделете на топки и всяка разточете на голяма кора, намажете с масло и поръсете обилно с настърган кашкавал.

Навийте на руло и завийте на охлюв, готовите кашкавалки сложете в намазани гювечета и оставете покрити да втасат, след което намажете с разбития жълтък.

По желание може да поръсите малко от кашкавала отгоре, печете в загрята фурна до хубав златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: