Начин на приготвяне
Зеленчуковият бульон се слага да заври. Тиквичките се нарязват на кубчета и се слагат в бульона. Когато тиквичките омекнат, се прецеждат от бульона, като самият бульон се запазва.
Тиквичките се пасират, като постепенно се добавят сметаната, прясното мляко и част от бульона, докато се получи желаната гъстота.
Връща се на котлона да заври и се прибавят сол, черен пипер и половината от маслото.
Отделно в тиган в останалото масло се задушават морските дарове. Когато се задушат, се слагат в супата, а супата се сваля от котлона.
Франзелата се нарязва на филийки, които се запичат за кратко във фурната.
Докато филийките се запичат, босилекът се нарязва на ситно и се смесва с лимоновия сок и зехтина.
От полученото песто се намазват изпечените филийки и се поднасят заедно със супата.