Сладкарски яйчен крем

12/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Предлагаме ви един универсален домашен крем за вашите торти, еклери, понички, бухти. Лек и лесен, този крем е винаги актуален "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
  • Преглеждания общо339 993
  • Преглеждания за месеца776
  • Преглеждания за седмицата776
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена45

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Добавете брашното и отново разбийте. Долейте 1/2 ч.ч. прясно мляко и разбийте отново добре.

Сложете останалото прясно мляко да се загрее в тенджера за около 5 минути. Добавете пръчката ванилия. Сипете яйчната смес при непрекъснато бъркане към топлото, но не горещо мляко и бъркайте с тел.

Правете завъртяни движения с телта на осмица и бъркайте, докато се сгъсти. Малко, след като сладкарският крем заври, трябва да е готов. Използвайте за различни сладкарски изделия - за пълнеж на понички, за торти и т.н.подобни рецепти тук

5 28
4 14
3 4
2 4
1 0

Коментари (13)

Яница Николова
Чудесен!
1
0
Цвети Георгиева
Става много вкусен. Правя го по рецептата, но когато го използвам за пълнеж на торта го изчаквам да изстине напълно и слагам и сладкарска сметана / от около 50 до 100мл. /. Тогава става просто уникален за пълнеж на торти. Понякога слагам и плодове след като изстине /главно банан/ и става много хубав и за директно консумиране и за пълнеж на торти.
1
0
Иванка Йорданова
И аз правя такъв, само че добавям и настъргана кора лимон за още аромат, както и есенция ром и ванилия. Накрая добавям и разтопено масло. Става страхотен крем
3
3

Виж всички коментари или напиши такъв