Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Марулеви сармички без печене

Марулеви сармички без печене

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924031492401
Марулеви сармички без печене
Снимка: Анелия Цонева
1 / 3
30/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Уникални пролетни сармички от марули - идеалното допълнение към чаша бяло вино"

Необходими Продукти

  • извара - 150 г обезмаслена
  • зелен лук - 1/3 връзка, само перата
  • маслини - 50 г солени
  • маруля - 10 листа
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и предварително обезкостените маслини на възможно най-ситно. Разбъркайте изварата със зеленчуците, подправките и зехтина, докато се получи пастет.

Оставете в хладилника да престои поне половин час. Със супена лъжица дозирайте плънката за сармичките. Поставете една супена лъжица с връх в остовата на маруленото листо и завийте като пакетче.

Ако марулените листа са по-големи, за улеснение можете да отчупите по-твърдата част, която отива към стеблото на марулята.

Поднесете сармичките като студено предястие. Можете да гарнирате с млечен чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
много интересна идея
03.05.2017 13:28