Уникално руло Стефани в кексова форма

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
130
412
152
229
1
30/04/2017
"Който разбира, руло Стефани в кексова форма приготвя - лесно и гарантирано вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 103
  • Преглеждания за месеца329
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, слагаме да се варят 3 яйца и морковът.

През това време взимаме голяма купа и слагаме каймата, като към нея прибавим 2 яйца, зеления и старият лук нарязваме на много ситно, магданозът е също нарязан на ситно, чубрица, кимион, 2 с.л. от галета, сол , черен пипер и содата.

Размесваме много хубаво каймата и я оставяме да престой поне 30 мин в хладилник.

След като се сварят яйцата, ги нарязваме на 4, моркова - на 6, ако е по-голям, също и киселите краставички - и тях на 4 парчета.

Намазваме формата за кекс с олио и 1 с.л галета.

Взимаме половината от каймата и я разстиламе на дъното на формата.

лед това взимаме от киселите краставички и ги редим в форма на кръг и върху тях по същия начин прибавяме яйцата и моркова.

Слагаме и другата част от каймата, като леко притиснем отстрани, за да залепне хубаво.

Отгоре поръсваме с 1 с.л галета навсякъде.

Слагаме да се пече в предварително загряна фурна на 180 градуса за 50 мин или до готовност.

Когато е готово, го обръщате и сервирате с гарнитура по ваше желание.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Диляна Димова
Здравейте, рулото изглежда страхотно! Моята форма за кекс е с подвижно дъно и се чудя дали няма да потече, когато се пече? Благодаря Ви за отговора предварително!
6
0