Зелник с коприва

БогиБогиНовак
13/05/2012
"Зелникът с праз и коприва е много хубава пролетна рецепта, която всеки трябва да опита "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23 029
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кори - към 450 г готови точени
  • праз - 2 стръка по - едри
  • коприва - 250 г прясна
  • сол
  • сирене - 250 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте почистения праз на ситно, намачкайте го с ръце леко със сол и сложете да се запържи в малко сгорещена мазнина.

Измитата и отцедена коприва попарете за 1 минута във вряща вода и я оставете да е отцежда. Смесете праза и копривата и натрошете отделно сиренето.

Корите накъсайте на едри парчета. В намазнената тава, в която ще печете зелника с коприва, подредете ред кори, пласт от плънката и поръсете със сирене.

Отново следват кори, които трябва да намажете с олио или разтопено масло и така до изчерпване на продуктите.

Целия зелник намажете с олио и сложете да се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна до получаване на приятен загар, за около 15-20 минути.

Изпечения зелник с коприва напръскайте с вода отгоре и запарете с кърпа за 15-тина минути.

Рейтинг

5 2
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар