Начин на приготвяне
Загряваме олиото в тиган и задушаваме внимателно лука и жълтите чушки за около 6-7 минути, докато омекнат. Изваждаме ги внимателно с решетъчна лъжица в друг съд и ги отделяме в друг съд.
Междувременно слагаме талиателето да се вари според указанията на опаковката.
Нарязваме телешкото месо на ивички и го слагаме да се запържи в мазнината, където сме пържили лука и чушките. След като месото покафенее, добавяме нарязаните гъби. Задушаваме за около 10-12 минути или докато месото стане готово. Разбъркваме постоянно. Намаляваме температурата.
След като месото е готово, връщаме при него в тигана лука и чушките, разбъркваме и сипваме бялото вино. След около 1-2 минути, когато течността леко се изпари, сипваме готварската сметана и овкусяваме ястието със сол и черен пипер. Задушаваме, колкото е необходимо, до получаване на хубав сос и след това отместваме от котлона.
Отцеждаме талиателето и го сипваме в затоплени чинии. Отгоре разпределяме телешкото, като се стараем във всяка чиния да има достатъчно сос.
Нарязваме само зелената част на пресния лук и поръсваме отгоре.