Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Редена мусака с телешко, гъби и царевица

Редена мусака с телешко, гъби и царевица

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Редена мусака с телешко, гъби и царевица
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 6
26/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Най-вкусната мусака от младо телешко, която сме опитвали. Струва си!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г смляно
  • картофи - 5 бр. големи
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 1 малък буркан
  • царевица - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • доматен сок - 1 малка бутилка
  • чесън - 1 скилидка
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • сода за хляб - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите на кръгчета, поръсете малко олио и половината от тях подредете плътно. Запържете нарязания лук с моркова, добавете телешката кайма, разбъркайте като сипете малко вода, за да се раздроби по-лесно.

Запържете и добавете малко червен пипер и доматения сок, чубрицата, чесъна и черен пипер.

Разпределете сместа върху картофите, а отгоре подредете от нарязаните гъби и царевицата. Покрийте с втория ред картофи като ги притискате леко, поръсете с черен пипер и сложете да се пече.

След извиране и сваряване на картофите залейте със разбитите яйца, мляко, брашно и щипка сода. Печете до златиста коричка, сервирайте с кисело мляко и люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#165562
Потребител#165562
Добро!
12.01.2017 13:22