Начин на приготвяне
Смесваме гриса и брашното и си правим кладенче.
В него чукваме яйцето. Добавяме солта и зехтина. Започваме да омесваме твърдо жълто тесто. Тестото запечатваме със стреч фолио и го оставяме в хладилника за 20 минути.
След това го разделяме на три части и ги минаваме през машина за паста или с точилка.
Изрязваме си Талиателе и ги оставяме да изсъхнат.
За соса за паста нарязваме лука на ситно и го запържваме в загрята мазнина.
Към него добавяме чесъна и сухо чили. Заливаме с доматения сок. След около 15 минути готвене овкусяваме със сол и черен пипер.
Във вряла вода сваряваме Талиателите в нея. Варят се за 3 минути. Презентираме, като нанесем соса в чинията, а Талеателете върху тях.
Поднасяме с накълцан магданоз и настърган пармезан пресни талиателе в пикантен сос.