Домашно подквасено кисело мляко

magi yordanovamagi yordanova
Новак
99
351
1
2k
13/05/2012
"Отдавна не сме сигурни какво ни предлагат в магазина и предпочитаме сами да си приготвяме киселото мляко!"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 414
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се сварява и се налива в буркан тип омния или такъв с винт. Охлажда се до температура приблизително 40С - проверява се като се задържи малкия пръст на ръката спокойно.

В чаена чаша се отливат 3-4 с.л. прясно мляко от буркана, и към тях се добавя киселото мляко, което трябва да е със стайна температура. Смесват се хубаво и подквасата се връща в буркана като се разбърква добре, за да може тя да се разнесе равномерно.

Затваря се с капачка и се завива много добре с вълнено одеало или по-дебела зимна горна дреха.

Престоява 4 часа в топло помещение, докато стане гъсто. След това се слага в хладилник да стегне.

Трайността на домашното мляко е 3-4 дена като се съхранява в хладилник.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 10
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Биляна Владова
Най добре е за подкваса да се използва мляко Елена 2%. Доказано е, че само то е направено от истинско мляко и няма примеси от сухо.
0
0
Потребител#215390
Благодаря за рецептата ще я направя
0
0
Яница Николова
Благодаря за точната рецепта!
0
0