Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печен Заек»Заек с бекон и спанак на фурна

Заек с бекон и спанак на фурна

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5015k2k3k5
Заек с бекон и спанак на фурна
Снимка: Мина Димитрова
2 / 5
02/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Най-добрата подправка за заешкото си остава .... беконът. Опитайте и ще се уверите сами"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. цял (охладен)
  • масло - 60 г
  • спанак - 300 г замразен
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
  • джоджен - 1 шепа листа
  • дафинов лист
  • универсална подправка - вегета
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бекон - суров за покриване на заека
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заека почистваме и измиваме. Подправяме го със сол, черен и червен пипер отвън и отвътре и го намазваме с масло.

Поставяме го в тава. Около него нареждаме замразения спанак, поръсваме го с вегета и от другите подправки. Наливаме бялото вино.

Суровия бекон нарязваме на тънки парчета и покриваме заека от горната му страна. Поставяме листата джоджен, скилидките чесън и дафиновия лист.

Печем в йенска тенджера под капак около час – час и двайсет минути на 180 градуса. След това махаме капака и печем до приятна коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: