Начин на приготвяне
В купа се разбиват омекналото масло и захарта на пухкав крем. Прибавя се крема сиренето, като разбиването не спира.
Едно по едно се прибавят яйцата, като миксирането продължава след всяко. Добавят се прясното мляко и ванилията.
Брашното се пресява, смесва се с бакпулвера и се добавя постепенно към разбитата смес. Разбърква се до получаване на гладка, хомогенна консистенция. Ягодите се нарязват на ситни парченца и също се прибавят към останалите продукти.
Тестото се разпределя в капсули или намаслени формички за мъфини като се запълва само 2/3 от обема им. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Готовността им се проверява със забодена клечка за зъби, Когато са готови тя трябва да излезе суха. Готовите мъфини се поръсват с пудра захар.