Начин на приготвяне
Нарежете месото на хапки и запържете в нагрятата мазнина, като периодично наливайте по малко топла вода, за да омекне.
Добавяйте ситно нарязания лук, морковите нарязани на филийки и картофите на кубчета последователно, като след всеки добавен продукт запържвате по 3-4 минути. Добавете брашното, запържете за кратко и прибавете червения пипер и накрая граха.
Разбъркайте ястието и налейте топла вода колкото да покриете продуктите. Прибавете зеленчуковата подправка, черния пипер и посолете на вкус, разбъркайте.
Измийте много добре главичката чесън, след което с нож направете разрези по скилидките и я поставете в ястието, добавете и лютата суха чушка.
Поставете ястието в предварително нагрята фурна на 180 градуса и печете до готовност на картофите.
Поръсете свинския гювеч със ситно нарязан магданоз.
Коментари