Начин на приготвяне
Фурна - 160 градуса; Дълбока форма за кейк с дупка, намаслена много добре; Пече се на водна баня.
В касерола се разтопяват маслото и шоколадът. Оставят се настрана. В купа се разбиват яйцата и захарта до побеляване. Добавя се шоколадовата смес, разбърква се. Направо над купата се пресява брашното с какаото и бакпулвера и се разбъркват двете смеси с шпатула или дървена лъжица до хомогенност.
В купа се изсипва кондензираното мляко, прясното мляко, леко разбитите яйца и крема сиренето. Разбиват се на ниска скорост на миксера само докато се смесят до еднородна консистенция.
Във форма първо се изсипва сместа с шоколада, кейковото тесто, а отгоре бавно и внимателно се изсипва течната смес.
Налива се топла вода в тавата, като водата задължително трябва да е топла и да е 3/4 от формата, горе-долу до половината на формата. Поставя се формата с кейка.
Пече се на 160 градуса за около 1 час. Проверява се с дървеното шишче и то трябва да излиза от кейка сухо, без полепнали трохи по него.
Изважда се готов кейкът от фурната, оставя се за около 10 минути в нея и се изважда до пълно охлаждане, както е във формата. След необходимото време се минава по ръбовете на формата с топъл нож, за да се освободи сладкишът от стените му. Върху него се поставя подходящ поднос и много внимателно се обръща изведнъж. Готов е за сервиране.
Невъзможният сладкиш (Impossible Cake) е готов.
Източник: Silvita и Кулинарно приключение
Забележка: Много добър и вкусен сладкиш, който прилича донякъде на Кодрит Кадир. В процеса на печене слоевете са си разменили местата, на дъното е паднал яйченият крем, а горе се е качил кейкът и при обръщане се получава двуслоен сладкиш - долу е вкусен, сочен шоколадов блат, а горе нежен яйчен крем.
Другото му наименование е Невъзможен флан. Десертът по произход е мексикански и обичайно има и карамел, при желание може да се добави.
......................................
Да ви кажа, приятелки, при мен се получи не точно Невъзможен сладкиш, а Сгрешен сладкиш, защото го работих много късно вечерта, а имах труден ден със срещи, разговори и за да успокоя нервите се хванах през нощта да го направя. Всичко си вървеше прекрасно, поставих го във фурната, направих си един горещ шоколад и седнах и...видях, че съм забравила да добавя разтопения шоколад, стои си и ме чака, ами сега...кейкът вече се печеше и беше хванал лека коричка отгоре.
Да го хвърля ли, или да го добавям веднага .. добавих го веднага, ей така на риск, каквото стане, най-лесно беше да го изхвърля. Оставих го да си се пече необходимото време, при мен беше точно за 1 час и 15 минути, извадих го да си се охлажда и направо го забравих до късния следобед. Обърнах го и той беше станал прекрасен, така че това е един хем невъзможен хем винаги ставаш, даже и със сериозна грешка. Споделих и си признах всичко.
Коментари
Данче, ще ме умориш от смях, на мен ми изгоря лампата във фурната и побеснях от яд. Марчев не е в България в момента и аз нищо не мога да направя. Ще викам техник за срамота. И още нещо, възможен е сладкиша , направи го. Лесен е и бързо става.