Начин на приготвяне
Накълцайте дребно пилешкото и сложете да се свари за 10 минути.
За доматения сос задушете накълцаните лук и чесън за няколко минути в зехтина.
Добавете доматите и овкусете със сол и захар. Доварете соса за 5 минути и добавете ригана накрая.
За бешамеловия сос разтопете кравето масло и запържете в него брашното. Снемете от котлона и след 15 секунди при непрекъснато бъркане разредете с хладкото прясно мляко. Овкусете соса със сол и индийско орехче.
Започнете да редите лазанята в йенска тава. Сложете първо тънък пласт бял сос, отгоре ред кори, пилешко месо, настърган кашкавал, доматен сос.
Повторете последователността още 2 пъти и завършете с четвърти пласт от кори, кашкавал и доматен сос. По края полейте с малко пилешки бульон.
Пъхнете лазанята да се пече в загрята на 180 градуса фурна, за около 40 мин.
Лазанята с пилешко месо е готова.
Коментари