Лапад със заешко

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Лапад със заешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1/2 заек
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • лук - 3 глави
  • лапад - 3 връзки
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • дафинов лист - 2 броя
  • магданоз - 1/2 връзка
  • мащерка - 1 щипка
  • сметана - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте заешкото месо и хубаво го поръсете със сол и черен пи­пер. Сложете да се запържи равномерно в загряното олио.

Добавете към него ситно нарязаният лук и запържете и него за няколко минути. След това долейте виното заедно с 1 ч.ч. вода.

Разбъркайте също и с дафиновите лист, нарязаният магданоз и мащерката, похлупете съда и оставете да се вари около 45 минути на умерен огън.

Почистения и нарязан лапад се бланшира за 1-2 минути в кипяща вода и хубаво се отцежда. Щом заешкото се готово, добавете лапада и сметаната, разбъркайте за няколко минути и снемете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: