Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питката на Свекървата

Питката на Свекървата

София ХристоваСофия Христова
Новак
11351517
Питката на Свекървата1 / 2
05/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Много пухкава питка, която ухае невероятно"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 кубче
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л. равна
  • захар - 1 с.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете брашното в съда, в който ще месите, направете ямичка и сложете всички продукти и замесете тесто.

Тестото втасва за около 1 час. Разделете тестото на около 12 топки, разточетената топката разрежете на триъгълници и навийте на кифлички (може и други форми).

Редят се в намазнена тава, така втасва още 30 минути и после се намазва се намазва с разбит жълтък (може и белтък). По желание поръсете със семенца. Пече се на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Да попитам,течните съставки само това ли са?!И за намазване от тези две яйца ли се ползва?
05.05.2017 17:12
2
Покажи всички подкоментари