Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питката на Вики

Питката на Вики

Питката на Вики
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Ах тази Вики, каква хубава питка е спретнала"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 1 кубче (42 г)
  • прясно мляко - 250 мл хладка вода
  • брашно - 1 кг
  • масло - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко тесто без един жълтък и маслото. Разточва се и с чаша се режат кръгчета.

Топят се в масло и се редят в намазнена тава отвън навътре.

Останалото тесто се свива като розичка и се поставя в средата.

Питката се оставя да втаса и се маже със останалия жълтък (по желание се поръсва със сусам).

Пече се в умерена фурна.

Питката на Вики е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: