Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Печено агнешко»Агнешки дреболии с булгур и лапад

Агнешки дреболии с булгур и лапад

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Агнешки дреболии с булгур и лапад
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Един от шедьоврите на Българската кухня - агнешки дреболии с булгур и лапад"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 300 г сварени
  • булгур - 300 г
  • лапад - 1 връзка
  • зелен лук - 1 връзка
  • джоджен - 3 стръка пресен
  • зехтин - 70 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете за 2 минути лапада във вряла вода, прецедете и нарежете на ситно.

В тава нагрейте зехтина и добавете ситно нарязаните лук и джоджена, запържете ги до омекване.

Добавете булгура и нарязаните агнешки дреболии при тях и за кратко запържете.

Посолете и поръсете с прясно смлян черен пипер, прибавете нарязания лапад и залейте с 1 литър топла вода (най-добре е с бульона от сверените дреболии).

Разбъркайте и поставете тавата в предварително нагрята фурна на 200 градуса до готовност на булгура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: