Начин на приготвяне
Най-напред трябва да се подготвят огнеупорни купички, в които се застила готварска хартия. Всяка хартия се подмазва с меко краве масло.
В тиган се загрява малко зехтин и се запържват накълцаният пресен лук, нарязана една скилидка чесън и настъргания на едро морков. Прибавя се измитият и накълцан лапад и се готви още 2 минути, като се разбърква. Овкусява се с подправките и се оттегля от огъня.
На яйцата се отделят жълтъците и се разбъркват добре с две пакетчета крема сирене. Към тях се сипва постепенно от млякото и брашното. Разбърква се отново до еднаква консистенция. Отделените белтъци се разбиват с миксера на сняг.
Към жълтата смес се прибавя задушения лапад, а после и разбитите белтъци. Разбърква се внимателно на ръка с лопатка. Сместа се разпределя в купичките по равно.
Чашките се нареждат в тава и се изпичат на 180 градуса в предварително загрята фурна за 30 минути с вентилация.
След като се изпекат, хартията се отстранява. Поднесете с украса от цедено кисело мляко и листенце свеж босилек.