Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Задушено агнешко»Задушени агнешки вратлета в червено вино

Задушени агнешки вратлета в червено вино

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Задушени агнешки вратлета в червено вино
Снимка: Нина Иванова Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Агнешки вратлета, с които много бира ще изпиете, много приятели ще впечатлите"

Необходими Продукти

  • агнешки вратлета - 6 бр. нарязани (около 600 гр)
  • червено вино - 500 мл сухо
  • балсамов оцет - 4 с.л.
  • зехтин - 100 мл
  • розмарин - пресен 1 клонче
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • кимион - смлян 1 ч.л.
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 2 бр. зелени
  • мед - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете вратлетата в запечатващ се плик, в който може да сипете марината или в тава.

Смесете червеното вино, една супена лъжица от зехтина, две супени лъжици балсамов оцет, чесъна нарязан на едри парчета, едната чаена лъжица мед, сол и черен пипер на вкус и клончето розмарин.

Изсипете маринатата при агнешкото и го приберете в хладилника за 4 часа. При готовност извадете агнешкото от маринатата. Отстранете големите парчета чесън и клонката розмарин от маринатата.

Загрейте фурната на 170 градуса. Поставете агнешкото в огнеупорен съд с капак. Добавете част от марината (около 1 ч.ч.). Захлупете и задушавайте на слабата фурна около 2 часа.

Междувременно загрейте една супена лъжица зехтин на умерен огън. Добавете предварително нарязания лук и го сотирайте за кратко (около 5-6 мин. до омекване).

Добавете лютия червен пипер, кимиона и канелата. Добавете чесъна от маринатата и пържете за кратко. Добавете маринатата, намалете котлона и варете до почти изцяло редуциране на соса.

Отделно в тиган загрейте една супена лъжица зехтин на умерен огън. Добавете предварително нарязаните на лентички чушки и пържете като разбърквате до омекване (около 15 мин.)

Добавете една чаена лъжичка мед и две супени лъжици балсамов оцет. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Пържете до редуциране на балсамовия оцет (около 10 мин.).

Сервирайте задушеното агнешко със соса с лук и чушките.

Задушените агнешки вратлета в червено вино са много вкусни.

Ако обичаш агнешко, опитай и другите ни рецепти за агнешки врат, печено агнешко на фурна или тези вкусни агнешки кюфтета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: