Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Агнешка дроб сарма с печурки и листа от бакла

Агнешка дроб сарма с печурки и листа от бакла

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Агнешка дроб сарма с печурки и листа от бакла
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 5
09/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Уникална дроб сарма със заливка без брашно - ще ви накараме да оближете чинията"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 400 г (сварени без далака)
  • печурки - 4 - 5 бр. средно големи
  • пресен лук - 3 стръка
  • клонки от бакла - 5 бр. (листата)
  • джоджен - 5 стръка пресен
  • ориз - 1 ч.ч
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • заливка
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете дреболиите, може да използвате сварени и замразени. Нарежете дреболиите на дребни кубчета и оставете настрана.

Нарежете лука, листата от бакла и джоджена, измийте ориза или накиснете за около 10-15 минути. В тава сипете олио, нарязания лук и печурките на ивици, сложете във фурната да се запържват.

Извадете и добавете изцедения ориз, върнете в фурната и запържете докато ориза стане стъклен, извадете и добавете нарязаните дреболии, нарязаните листа бакла и джоджен, разбъркайте и добавете три чаши от бульона, в който са се варили.

Ако използвате сварени и замразени, тогава ще добавите чиста вода. Овкусете с черен, червен пипер, джоджен и сол.

Печете в фурната докато ориза поеме от бульона, след което изваждате тавата и заливате с разбитото яйце и прясно мляко.

Това е заливка без брашно, която е по-приятна и се усвоява от цялата дроб сарма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: