Кюфтенца от окара и спанак

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Кюфтенца от окара и спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Кюфтенцата са веган, бирата също - още един повод да си кажем НАЗДРАВЕ"

Необходими Продукти

  • окара - 500 г
  • спанак - 200 г
  • извара - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - зехтин
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сусам - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Окара е суроватката, която остава от направата на домашно соево мляко или тофу. Соево брашно също би паснало на тази рецепта.

Отцедете окарата добре. Почистете и измийте спанака.

В блендер се смесват всички продукти, след това 3 супени лъжици сусам. Ако сместа остане по-рядка, добавете малко брашно, за да се сгъсти.

Загрейте мазнина в тиган. Оформете кюфтенца от сместа и пържете от двете страни.

Сервирайте топли със сирене или кашкавал по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: