Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Бекон на тиган с гарнитура от ориз със спанак

Бекон на тиган с гарнитура от ориз със спанак

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Бекон на тиган с гарнитура от ориз със спанак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Колоритна смес от аромати и вкусове, която сме сигурни, че ще ви допадне"

Необходими Продукти

  • бекон - 1 кг
  • спанак - 350 г
  • печурки - 250 г гъби
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пресен лук - 5 стръка
  • праз - 1 стрък
  • пресен чесън - 1 стрък
  • джоджен - 3 стръка
  • девесил - 3 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бекона нарязах на тънки парчета, залях с голяма чаша гореща вода и го оставих да се изкисне около 2 часа. След това го пръжнах в тиган с малко олио, без да се препържва. Днес така реших да бъде и ми хареса, месцето стана по-сочно. Към края на пърженето поръсих само малко сол и черен пипер.

За гарнитурата:

В съд се загрява малко олио и се задушават печурките, измити, обелени и нарязани на ивици, като се заливат с една кафена чашка топла вода. След като се изпари водичката, се прибавя измитият и отцеден ориз.

Разбърква се няколко пъти и се прибавят нарязания пресен лук, чесън и една шепа праз. Малко след това се добавя и спанакът, изчистен предварително от дръжките и измит, който направо се накълцва в тенджерата.

Отново се разбърква и щом омекне спанакът, се залива с 3 ч.ч. вода. Поръсва се с подправки - сол, черен пипер, джоджен и девесил. Оставя се да се готви 15-на минути, котлонът се изключва и се оставя под капак, за да си обере водичката оризът.

Освен зеленията в ориза обезателно ще му отива цяла купа зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: