Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко с ориз, киселец и лапад

Агнешко с ориз, киселец и лапад

Агнешко с ориз, киселец и лапад3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Майсторски приготвено ястие - толкова вкусно, че не знаеш откъде да почнеш"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 3 стръка пресен
  • чесън - 1 стрък пресен
  • киселец - 1 връзка
  • лапад - 1 връзка
  • джоджен - 4 стръка пресен
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • черен пипер - 2 к.л.
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • олио - 70 мл
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкото месо и го нарежете на късчета. Сложете го в тенджера, залейте го с вода и добавете сол, черен пипер и два стръка пресен джоджен. Варете го около 2 часа.

Когато месото се свари, го извадете, но не изхвърляйте бульона, а го прецедете. Той ще ви трябва за по-късно.

Нарежете лука и чесъна на дребно. Изчистете и измийте киселеца и лапада. Нарежете го и го бланширайте за една минута.

Сгорещете олиото и в него задушете лука и чесъна за около 2 минути.

Добавете ориза и него задушете, докато стане прозрачен.

Прибавете киселеца, лапада и нарязани на дребно листчета джоджен. Поръсете с черен пипер, универсална подправка и сол на вкус.

Разбъркайте добре и сложете късчетата месо, като го разпределите между ориза и зелениите.

Залейте ястието с топла вода и сложете тавичката в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Когато ястието е готово, извадете го от фурната и го поръсете с наситнен пресен магданоз.

Ястието е подходящо както за самостоятелно основно, така и за гарнитура към печени гъбки и печено месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: