Начин на приготвяне
Шоколада и фъстъченото масло смесваме в купа. Оставяме сместа поне за час във фризер, за да стегнат добре.
Леко разточваме бутертестото и с помощта на ринг изразяваме кръгчета от него. Горният кръг трябва да бъде малко по-голям, тъй като ще слагаме плънка и това леко ще надигне основата.
Слагаме по една лъжичка от сместа в центъра на ринга. Отгоре поставяме по-големия кръг тесто и притискаме внимателно краищата, за да залепнат и за да не се разтече плънката при печеното.
Можем да сложим и разбито яйце (но само върху единия кръг), за да послужи като лепило.
Намазваме с яйце и отгоре всички готови бутерки.
Поставяме ги в загрята фурна и печем според инструкциите на бутер тестото.
Може да се хапват както топли, така и студени.
Бутерките с фъстъчено масло и течен шоколад са готови.