Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пресен бекон на скара върху мачкан картоф

Пресен бекон на скара върху мачкан картоф

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Пресен бекон на скара върху мачкан картоф
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Опасно вкусен пресен бекон - води до изпиване на много бира и много весели моменти с приятели"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1 кг
  • картофи - 1 кг
  • краве масло - 100 г
  • пикантина - на вкус
  • за марината
  • зехтин - 100 мл
  • горчица - 1 к.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • морска сол - 1 ч.л.
  • риган - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските гърди се транжират, начукват и оформят с чукче.

Продуктите (зехтин, горчица, соев сос, черен пипер, морска сол и риган) за маринатата се смесват и разбиват с тел.

Мариноваме тъничките пържолки и оставяме на студено за около час да поотлежат.

Картофите се сваряват, обелват и намачкват. Овкусяват се с маслото и пикантината.

Беконът се пече на скарата - става бързо!

В чиния за основно поставяме мачкани картофки, а върху тях - изпечения бекон.

Отгоре правим лека паяжина с редукция - балсамов оцет и мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: